Overnachten

Overnachten in India

Of je nu wilt backpacken door India en een klein budget hebt of wilt genieten van luxe in een 5-sterrenhotel, in India is er voor ieder wat wils. Het hangt natuurlijk af van waar je naartoe gaat reizen, want in een groot gedeelte van het land zijn jaarlijks niet al te veel toeristen te vinden. Hier vind je dus geen luxe hotels. Wel vind je in deze gebieden leuke guesthouses. In de grotere steden en populaire gebieden vind je ook voldoende hostels en hotels. Hier boek je al voor enkele euro’s per nacht een eigen hotelkamer.

Soorten accommodaties

In veel steden zijn er voldoende guesthouses (homestays), hotels en hostels te vinden. Zowel voor reizigers die op een budget willen leven als reizigers die willen genieten van luxe is er voldoende mogelijkheden. En net als in veel andere landen in Azië zijn er luxe hotels al voor tientallen euro’s per nacht te boeken. Hieronder hebben wij de accommodaties onderverdeeld in drie verschillende categorieën. Overnachtingen in hotels, hostels of guesthouse met een prijs van tussen de 3 euro en 15 euro per nacht, delen wij onder in budget accommodaties. Middenklasse accommodaties zijn hotels en guesthouses die 15 euro tot 60 euro per nacht voor een kamer vragen. Accommodaties met kamers van meer dan 60 euro per nacht behoren volgens ons tot het luxe segment.

Budget accommodaties (€3 – €15)

Goedkope hostels en hotelkamers zijn er in India al te vinden vanaf 3 euro per nacht. Dan hebben we het wel over de grote steden zoals Delhi en Mumbai. Voor 3 of 4 euro kun je uiteraard niet al te veel verwachten, maar wij hebben tijdens onze reis regelmatig verbleven in hotels voor 10 euro per nacht. Dit was inclusief eigen badkamer, een schone kamer en relatief dicht bij het centrum.

Bekijk alle budget hotels en hostels in India.

 

Middenklasse accommodaties (€15 – €60)

India beschikt zowel in grote steden als de wat kleinere steden over voldoende middenklasse hotels en guesthouses. Onder middenklasse accommodaties verstaan wij accommodaties van 15 euro tot 60 euro per nacht. Echter, wanneer je in de grotere steden verblijft, vind je voor 50 euro per nacht voldoende hotels die door velen als luxe wordt beschouwd. Ook kun je in deze prijsklasse mooie hotels aan het strand vinden of gezellige boetiekhotels.

Bekijk alle middenklasse hotels in India.

 

Luxe accommodaties (€60+)

Voor de reizigers die van luxe houden, heeft India ook voldoende te bieden. In alle populaire bestemmingen in het land vind je meerdere luxe 5-sterren accommodaties. Zo hebben hotelketens als Hilton, Radisson, Marriott, Novotel en Park Plaza allemaal een 5-sterrenhotel in New Delhi. Deze hotels zijn vergeleken met westerse prijzen zeer voordelig. Voor bijvoorbeeld de 5-sterrenhotels van Hilton en Radisson ben je voor twee personen ongeveer 60 tot 70 euro per nacht kwijt.

Bekijk alle luxe hotels in India.

Wanneer een overnachting boeken?

Waar je vroeger nog wel eens een accommodatie ter plaatse kon vinden voor een goedkope prijs die niet online stond, zijn tegenwoordig bijna alle accommodaties online te boeken. Op boekingssites als Trivago en Agoda kun je makkelijk filteren op jouw wensen en zie je ook direct wat andere bezoekers van de accommodatie vonden. Een groot voordeel van Trivago is dat het prijzen van verschillende boekingssites met elkaar vergelijkt en je dit zelf niet meer hoeft te doen.

Overnachtingen boeken in India

Er zijn verschillende websites waar je eenvoudig duizenden hotels, hostels en guesthouses kunt vinden. Met onderstaande twee website weet je zeker dat je de beste prijs voor je accommodatie zult vinden: