Deze 10 steden en dorpen in India moet je gezien hebben

In India vind je waarschijnlijk de grootste contrasten ter wereld. Zo heb je de chaotische steden als Delhi en Mumbai, maar kun je er ook heerlijk tot rust komen in de prachtige natuur of aan het strand. Ook qua klimaat zie je grote verschillen in het land. Zo hebben sommige gebieden een tropisch klimaat en in andere gebieden heerst er een gematigd klimaat. Het is lastig om een lijst op te stellen met de “beste” steden van India, want wat voor de één helemaal geweldig is, wilt een ander er het liefst zo snel mogelijk weg. Toch zijn wij gekomen tot onderstaande 10 steden en dorpen die je volgens ons gezien moet hebben.

  1. Delhi

We beginnen meteen met de hoofdstad van het land. Wanneer je vanuit Nederland naar India vliegt is de kans redelijk groot dat je aankomt in Delhi. Volgens ons een stad waar je zeker minimaal een aantal dagen moet verblijven om de absolute chaos te ervaren. Je komt in een totaal andere wereld en dit is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Verder kun je ook het grote verschil tussen New en Old Delhi ervaren. Ben je van plan om in Delhi te verblijven? Lees dan de 10 bezienswaardigheden in Delhi die niet mogen ontbreken tijdens je bezoek.

  1. Chennai

Van Delhi gaan we naar een andere bruisende stad; Chennai. Het is er in de koelere maanden rond de 28 graden, maar in de april tot en met juli ligt de temperatuur hier gemiddeld rond de 35 graden. Dat lijkt misschien geen pretje, maar de stad heeft zo zijn charme. Zo zijn er verschillende bijzondere bezienswaardigheden te bezoeken en is er aan lekker eten geen gebrek.

  1. Agra

In Agra is één van het bekendste bouwwerken van het land te vinden, namelijk de Taj Mahal. De Taj Mahal is ontzettend indrukwekkend, maar ook ontzettend populair onder toeristen. Aan te raden is om er voor zonsopkomst te zijn. Zo vermijd je niet alleen de massa’s toeristen, maar ervaar je ook het prachtige effect van de zonsopkomst op het monument. De stad Agra kun je vanuit Delhi op verschillende manieren bereiken. Zo is het met de auto ongeveer 3 uur rijden (213 kilometers), ben je met de bus ongeveer 4 uur onderweg en de trein doet er slechts 2 uur over. Voor zowel de bus als de trein zijn de prijzen er al vanaf 4 euro. Let er wel op dat de goedkoopste klassen in de trein ver onder de Nederlandse standaarden liggen.

  1. Varanasi

Varanasi behoort tot één van de meest spirituele plekken ter wereld. Daarom mag deze stad niet ontbreken in onze lijst met de steden en dorpen in India die je bezocht moet hebben. Het is niet de meest schone stad van het land, eerder het tegenovergestelde, maar toch is het een bezoek zeker waard. En dan voornamelijk de Ganges rivier. Dagelijks baden en wassen de lokale bevolking zich hier en bij de trappen vind je er de Manikarnika Ghat. Hier worden met enige regelmaat ceremonies, rituelen en crematies gehouden.

  1. Jaipur

De roze stad van India is een andere bestemming die je zeker gezien moet hebben. Samen met Agra en Delhi vormen de drie steden de Gouden Driehoek. Net zoals Delhi en Agra heeft ook Jaipur veel moois te bieden. De stad staat vol met culturele bezienswaardigheden en tijdens een wandeling door de stad kijk je je ogen uit. Enkele bezienswaardigheden van de stad zijn het windpaleis, City Palace en het Amber Fort.

  1. Hyderabad

Drukke smalle straten, waar je overal marktventers hoort schreeuwen, dit kun je verwachten van Hyderabad. Daarnaast zie je er ook een totaal andere wereld, want het wordt ook wel High Tech City genoemd. Deze naam heeft het te danken aan de vele IT bedrijven en startups die er zijn gevestigd. Op verschillende foto’s van de stad kun je het contrast duidelijk zien. Aan de ene kant zie je nog de duidelijke Indiase cultuur, maar aan de andere kant zien je ook meer van het moderne westen. Voor wie dat liever overslaat, heeft de stad gelukkig ook ontzettend veel andere dingen te bieden.

  1. Munnar

Munnar is een klein dorp in de bergen in het zuiden van het land en hoewel er in het dorp zelf weinig te beleven is, is de omliggende omgeving verbazingwekkend mooi. Verder vind je in deze omgeving veel theeplantages, heerlijke frisse lucht en vriendelijke mensen. Zeker een aanrader wanneer je genoeg hebt van de drukte in de grote steden.

  1. Palolem (Beach)

Wil je tijdens je reis door India ook genieten aan het strand? Dan is Palolem beach de place to be. Volgens velen is Palolem beach het mooiste strand van India. Je kunt hier leuke overnachtingen vinden, van gezellige hostels tot aan guesthouses vlakbij het strand. Ook is het mogelijk om in een beach hut te overnachten, waar je ‘s ochtends wakker wordt en kunt ontbijten op het strand.

  1. Mumbai

Net als sommige andere steden in deze lijst is Mumbai één en al drukte. Of het nu ‘s ochtends, ‘s middags of middenin in de nacht is, je hoort altijd wel wat. Niet zo vreemd natuurlijk, want er wonen ruim 13 miljoen mensen op een oppervlakte van 603 vierkante meter. Ter vergelijking heeft Amsterdam een oppervlakte van 220 vierkante meter voor ongeveer 800.000 inwoners. De stad is het commerciële epicentrum van het land en dit kun je duidelijk terugzien aan de vele betonnen wolkenkrabbers. Echter, naast alle drukte heeft de stad veel moois te bieden. Van de vele bazaars tot aan de culturele bezienswaardigheden.

  1. Jaisalmer

We sluiten de lijst met de mooiste steden en dorpen in India af met Jaisalmer. De stad lijkt regelrecht uit een sprookje te komen. De stad is gelegen aan de Tharwoestijn, dus een kamelensafari mag zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Jaisalmer.