Wat te doen in Delhi? Top 10 bezienswaardigheden

Veel reizigers die vanuit Nederland naar India vliegen zullen aankomen in de stad Delhi. De stad wordt vaak direct ontvlucht vanwege de immense chaos, maar wanneer je het toch aandurft om in de stad te blijven, dan heb je de mogelijkheid om meerdere bijzondere bezienswaardigheden te bezoeken. Wij hebben hieronder een top 10 van bezienswaardigheden in Delhi voor je op een rij gezet.

  1. Humayun’s Tombe

Tijdens je bezoek aan Delhi is één van de bezienswaardigheden die absoluut niet mag ontbreken volgens ons de Humayun’s tombe. De Humayun’s Tombe werd gebouwd tussen 1562 – 1571 en tijdens je bezoek zul je zien dat het ter inspiratie goldt voor de Taj Mahal. Dat ongeveer 85 jaar later werd gebouwd.

  1. Jama Mashid

Jama Mashid staat bekend als de grootste moskee van het land en biedt maar liefst plek voor 25.000 gelovigen. De moskee werd in opdracht van de leider Shah Jahan gebouwd. Deze leider was ook verantwoordelijk voor de bouw van de Taj Mahal. Verder mogen ook niet-moslims de Jama Mashid bezichtigen en een bezoek brengen naar de top van één van minaretten. Dit geeft een prachtig uitzicht over een gedeelte van de stad.

  1. India Gate

Misschien moet je bij het zien van de India Gate denken aan de Arc de Triomphe in Parijs. Dat is niet zo vreemd want het monument is ontworpen door Edwin Lutyens, die de Arc de Triomphe in Parijs als voorbeeld nam. Je komt op veel plekken in het land nog gebouwen en monumenten tegen van voor de onafhankelijkheid van het Britse rijk. Zo ook de India Gate. Dit werd gebouwd als ter nagedachtenis van de 85.000 Britse soldaten die in de Eerste Wereldoorlog zijn gestorven.

  1. Old Delhi

Het is algemeen bekend dat het verkeer in India ontzettend chaotisch kan zijn. Zo ook in Old Delhi, waar je met de auto over een klein stukje gemakkelijk twintig a dertig minuten over doet. In de buitengewoon drukke gebieden is een riksja waarschijnlijk de beste manier om van A naar B te gaan. Daarbij komt ook nog eens dat je op deze manier Old Delhi goed kunt verkennen. Let er wel op dat je vooraf een prijs afspreekt.

  1. Lotus tempel

De Lotus tempel hadden we ook al opgenomen in onze lijst met de mooiste tempels van India en behoort ook tot de bezienswaardigheden in Delhi die je gezien moet hebben. Let er wel op dat je niet de enige zult zijn, want jaarlijks trekt het vele toeristische bezoekers. Het dak heeft de vorm van een bloeiende lotusbloem, wat het symbool is voor puurheid en goddelijkheid. Daarnaast is het met een modern ontwerp anders dan veel andere tempels in India.

  1. Het Rode Fort

Het Rode Fort is gelegen in het centrum van New Delhi en stamt af uit de Mogol tijdperk. Wanneer je het Rode Fort binnenkomt, kun je onder andere een bazaar, gebedshuizen en paviljoens bezoeken. Verder is het Rode Fort net als veel tempels en gebouwen in India opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Volgens ons een mag een bezoek aan het Rode Fort daarom niet ontbreken tijdens je verblijf in Delhi.

  1. Qutab Minar

De Qutab Minar heeft een hoogte van ruim 75 meter en is daarmee de hoogste stenen toren van het land. Het bouwwerk werd in opdracht na de overwinning door de sultan van Delhi op de Hindoes gebouwd in de 12e eeuw. Later werd Qutab Minar omgebouwd tot minaret, maar het is voor bezoekers niet mogelijk om de top van de toren te bezoeken. Echter, ook vanaf de grond is het de moeite waard om Qutab Minar te bezichtigen.

  1. Tempelcomplex Akshardham

We hebben hierboven al heel wat bezienswaardigheden in Delhi benoemd en één die volgens ons ook niet mag ontbreken is het Akshardham tempelcomplex. Het is nog redelijk nieuw en is onder veel reizigers minder bekend dan bovenstaande bezienswaardigheden. Wat wij eerlijk gezegd best vreemd vinden, want als je foto’s bekijkt van het complex, kun je begrijpen waarom wij het hebben opgenomen in dit artikel. Naast het prachtige gebouw, is een wandeling door de tuinen ook een echte aanrader. Verder is het op maandag gesloten, maar op overige dagen krijg je gratis toegang tot de tempels. Overigens moet je wel voor tentoonstellingen een kleine bijdrage leveren.

  1. Begraafplaats van Mahatma Gandhi

Mahatma Gandhi staat bekend als één van de belangrijkste personen in de geschiedenis van het land. Een bezoek brengen aan het park waar de tombe van Mahatma Gandhi ligt is dus zeer interessant en een goede manier om meer over de geschiedenis van India te leren. Verder is de begraafplaats een goede plek om tot rust te komen. In het park waar de begraafplaats is gelegen merk je niets van de chaos van Delhi.

  1. Foodtour in Delhi

Een foodtour in een ander land is volgens ons altijd een goed idee en hoewel je in India goed moet uitkijken met wat en waar je eet, hoef je daar met een foodtour doorgaans minder zorgen over te maken. De gidsen weten namelijk wat je gegeten moet hebben en waar je dit ‘veilig’ kunt doen.